συνταγες
σαλατες

γλυκά

κοκτειλ

διαφορα

Mojito Ρόδι

 60 ml ρούμι 60 ml χυμό ρόδι 120 ml σόδα 1/2 Λάιμ κομμένο σε κομματάκια 2 κουταλάκια σπόρια από ρόδι 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη Φύλλα δυόσμου ένα κλωναράκι δυόσμου

εκτελεση

εκτελεση
Mojito Ρόδι

Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τα κομμάτια λάιμ, τα φύλλα δυόσμου και τη ζάχαρη. Πατάμε καλά με ένα γουδοχέρι. Γεμίζουνε το μισό ποτήρι με πάγο.Ρίχνουμε το ρούμι, το χυμό ροδιού, τα σπόρια ροδιού και γεμίζουμε με σόδα. Ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρα. Γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι δυόσμου. Το κοκτέιλ Mojito ρόδι είναι έτοιμο.

Γιορτινή σαλάτα με ρόδι

 Ρόκα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια λίγο σπανάκι τρυφερό τρυφερό σταμναγκάθι καλά πλυμένο και χωρίς τα κοτσάνια μόνο το τρυφερό πράσινο μέρος κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια ή τυρί καμαμπερ 1/3 κούπας καρύδια σπόρια ροδιού Ντρεσινγκ 2 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 2 κ.σ. γρεναδίνη αλάτι και πιπέρι

εκτελεση

εκτελεση
Γιορτινή σαλάτα με ρόδι

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα στραγγίζουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπολ μεγάλο. Σε βαζάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε καλά τη σάλτσα. Ραντίζουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά μας λίγο πριν τα σερβίρουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε και το τυρί με τα καρύδια. Προσθέτουμε τέλος το ρόδι και σερβίρουμε

Σαλάτα με Ρόδι και σταφίδες

 1 μικρό iceberg ή μαρούλι ή ρόκα ή και τα 3 2-3 κ.σ. σταφίδες 2-3 κ.σ. ρόδι φλούδες παρμεζάνας ή πικάντικης γραβιέρας 1/5 νεροπότηρου ελαιόλαδο 1 κ.σ. περίπου μουστάρδα απλή 1 κ.γ. μέλι λίγο αλάτι

εκτελεση

εκτελεση
Σαλάτα με Ρόδι και σταφίδες

Πλένουμε και κόβουμε το iceberg ή την ρόκα σε κομμάτια με το χέρι. Ρίχνουμε τις σταφίδες και το ρόδι. Προσθέτουμε τις φλούδες παρμεζάνας. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το μπαλσάμικο, την μουστάρδα, το μέλι και λίγο αλάτι και χτυπάμε στη μηχανή του φραπέ να γίνει ένα μείγμα και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Σοκολατάκια με ρόδι

 200 γραμμάρια καλής ποιότητας σοκολάτα της αρεσκείας σας 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο  ½ κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο κόλιαντρο,  ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα  ½ ρόδι

εκτελεση

εκτελεση
Σοκολατάκια με ρόδι

Καθαρίζουμε το ρόδι να το έχουμε έτοιμο. Σε μπεν μαρί ή σε διπλή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κοπανίζουμε τον κόλιαντρο και τον προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα, καθώς και την κανέλα και το ρόδι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Εάν έχουμε τα φορμάκια σιλικόνης τα γεμίζουμε. Εάν δεν έχουμε με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη περίπου δύο ώρες και μετά τα ξεφορμάρουμε. Τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Κεικ με Ρόδια

 2 φλ. αλεύρι 1 μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ. αλάτι 3/4 φλ. ζάχαρη 2 αυγά 1 γιαούρτι 1/4 φλ. βιτάμ ή λάδι 1/2 φλ. Χυμό Ρόδι Ζωή 1 βανίλια 1 φλ.σπόρους ροδιού Γλάσο: 1 κ.σ. Χυμό Ρόδι Ζωή 1/2 φλ. άχνη Σπόρους ροδιού για διακόσμηση

εκτελεση

εκτελεση
Κεικ με Ρόδια

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού ή ροδιού, το βούτυρο και τα αυγά με σύρμα ή στο μίξερ για πιο γρήγορα. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλευρώνουμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά δοκιμάζοντας με μαχαιράκι, αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την άχνη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ. Τέλος πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού

Cosmopolitan Ρόδι

 60 ml Βοτκα 25 ml triple sec 25 ml χυμό Ρόδι 10 ml χυμό Λαιμ

εκτελεση

εκτελεση
Cosmopolitan Ρόδι

Βάζουμε τον πάγο, τη βότκα, το triple sec, το λαιμ και το χυμό ρόδι σε ένα σεικερ και ανακινούμε καλά. Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμούμε με μία φέτα λαιμ. Το κοκτέιλ Cosmopolitan ρόδι είναι έτοιμο!

ροδι

κρανμπερι

μηλο

παντζαρι

μωβ καροτο

μυρτιλο

φραουλα

ρασπμπερι

βατόμουρο